INTERIOR CONDITION.jpg

sequoia climbing space

our honorable mention competition entry for rethinking! competitions 'sequoia climbing space'

seeking a new scale of experience and interaction, ‘lateral expanse // vertical territory’ aims to capitalize on the existing topography of the site to introduce a new datum of inhabitance among the giants of the forest. simultaneously occupying both the canopy and the forest floor, a horizontal walkway extends outwards from the highest point on the site. suspended playfully from the trees, this new platform allows users to experience a full vertical ascent of these massive beings through only horizontal movement.

a humble educational and administrative centre is bisected by the walkway, marking the point of departure.

 

LATERAL EXPANSE_ABSTRACT_IMG02.jpg
walkway condition.jpg
APPROACH CONDITION.jpg
INTERIOR CONDITION.jpg
LATERAL EXPANSE_ABSTRACT_IMG03.jpg